Fakültemiz, Dünyanın önde gelen meslek kuruluşlarından olan IBA-Uluslararası Barolar Birliği (International Bar Association-IBA) üyeliğine kabul edilmiştir.

Fakültemiz, 50,000 avukat ile 197 baro birliği üyesi bulunan, 1947 yılında kurulmuş olan Uluslararası Barolar Birliği (IBA)’ne üye olarak kabul edilmiştir. Dünyanın önde gelen tüm meslek kuruluşları ile birlikte Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosunun da üyesi olduğu Birlik birçok komite ve enstitü ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Fakültemizin IBA üyeliği ile birlikte Fakültemiz öğrencilerine aşağıda sayılı imkânlardan istifade etme olanağı tanınmıştır.

-       IBA yayınlarına (dergi, bülten, konferans materyalleri ve hukuk alanındaki güncel bilgilere) ücretsiz erişim imkânı IBA tarafından yayınlanan dergilerin birer kopyası ayrıca Fakültemize kütüphane kaynağı olarak gönderilecek ve öğrencilerimizin kullanımına sunulacaktır.

-       IBA; üye öğrencilere, London, Hague ve Washington DC’de bulunan ofislerinde stajyerlik imkânı sunmaktadır

-       IBA, Hukuk Öğrencileri Komitesi üyelerine yılda iki kez online uluslararası insan hakları hukuku dersi alma şansı sunmaktadır. 15 hafta süren bu online programın ücreti IBA tarafından karşılanmaktadır. 15 hafta sonunda eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere IBA tarafından hazırlanan sertifikaları takdim edilir.

-       Fakültemiz öğrencileri, Uluslararası Ceza Mahkemesi Farazi Dava Yarışması (ICC Moot Court Competition) hazırlık süresince, IBA tarafından öğrencilere yol göstermek amacıyla geliştirilen materyallere ücretsiz erişebilecektir.

-       Öğrencilerimiz ayrıca, IBA’nın sponsor olduğu, 80 ülkeden 550 üniversitenin katıldığı ILSA the Philip C Jessup International Farazi Dava Yarışması hazırlık süresince yarışma materyallerine ücretsiz erişebilecektir.

-       Fakültemiz öğrencileri, her yıl IBA tarafından Tokyo’da düzenlenen “Annual Conference of the International Bar Association”a burslu katılabilmek için programa başvurma şansı kazanacaklardır.

-       IBA, üye öğrencilerin uluslararası konferanslara katılabilmeleri amacıyla çeşitli burslar sunmaktadır. Öğrenciler söz konusu burs fırsatlarına IBA’nın resmi web sitesinden ulaşabilirler. (http://www.ibanet.org/)

-       Üye öğrenciler IBA’nın verdiği hizmet ve ürünlerden indirimli bir şekilde faydalanabilecektir.

-       Yukarıda sayılan imkanlardan, ücretsiz olarak istifade etmek isteyen öğrencilerimizin, IBA bireysel üyelik şifresi ele edebilmek için, ilerleyen günlerde Fakültemiz internet sayfasından duyurulacak başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.